Ga naar de hoofdinhoud

Veelgestelde vragen

LEGO Discovery Centre is geen themapark maar een kleine binnen attractie bedacht en ontworpen vanuit de belevingswereld van een kind tussen 2 en 10 jaar oud. Ze biedt een veilige en leuke omgeving waar families met jongere kinderen samen plezier maken. Veel van de ontworpen faciliteiten zijn dan ook niet ontworpen of geschikt voor oudere kinderen of volwassenen. Zoals de speelafdelingen of sommige attracties.

Om een constant kindvriendelijke speelomgeving te garanderen, laten we geen groepen volwassenen, volwassen stellen of volwassenen alleen binnen. Ongeacht etnische afkomst, geslacht of fysieke gesteldheid, die niet vergezeld worden door een kind/kinderen. Deze policy is ontstaan in overleg met onze bezoekers en we geloven hiermee een passend en praktisch standpunt ingenomen te hebben dat aansluit bij de aard van de attractie en het bezoekersprofiel.

Dat gezegd hebbende realiseren we ons goed dat de populariteit van het LEGO® steentje zich niet laat beperken en dat er fans bestaan in alle leeftijden en hoedanigheden. Dat is ook de reden dat we regelmatig “adults only” evenementen organiseren waarbij bepaalde afdelingen van het centre opengesteld zijn, zoals bijvoorbeeld MINI WORLD, en er aanvullende activiteiten worden georganiseerd zoals presentaties of lessen om te compenseren dat volwassenen van veel onderdelen van de attractie geen gebruik kunnen maken.

De hele attractie is air conditioned. Er zijn niet directe kledingsvoorschriften buiten dat kinderen sokken moeten dragen om toegang te krijgen tot de speelplein en de klimmuur. 

Het Activity Pack is een klein activiteitenboekje in de vorm van een robot dat de kinderen als souvenir mee naar huis mogen nemen. Het omvat verschillende activiteiten die moeten worden uitgevoerd in de attractie (zoals het verzamelen van stempels bij de terminals in onze verschillende zones), grappige verhalen en bouwactiviteiten welke in de attractie en/of thuis uitgevoerd kunnen worden. Nog meer LEGO plezier in het LEGO Discovery Centre en thuis ! 

LET OP: Het Activity Pack is alleen beschikbaar in het Nederlands en het Frans.

Nee, maar er zijn kluisjes aanwezig in de attractie.

Let op : er is een beperkt aantal kluisjes beschikbaar. Wij raden u aan uw jassen in uw auto achter te laten als u die mogelijkheid heeft.

Ja. Volwassenen moeten een ticket kopen om toegang tot de attractie te krijgen dit kan alleen in combinatie met een kind.

Ja, dit is toegestaan. Er dient minimaal een kind onder de 18 jaar in het gezelschap aanwezig te zijn.

Nee, kinderen moeten onder toezicht staan van een verantwoordelijke volwassene van 18 jaar of ouder.

Bij de aankoop van een ticket wordt u gevraagd een tijdslot te kiezen. Het tijdslot is uw aankomst datum en tijd. Als u uw gewenste tijdslot niet kunt selecteren, betekent dit dat het tijdslot volgeboekt is.

Dit systeem voorkomt wachttijden en drukte. Het helpt ons uw bezoek aan het LEGO Discovery Centre aangenamer te maken.

Het reserveren van tickets en tijdsloten is alleen online mogelijk, niet per telefoon of e-mail. Wij raden u sterk aan om uw ticket online te reserveren. Alleen zo kunnen we u toegang tot de attractie garanderen.

 

Let op : Wij willen dat iedereen de beste speeltijd heeft, daarom beperken we het aantal bezoekers en de tijd in de attractie, zodat wij je de beste mogelijke ervaring kunnen aanbieden. Dit betekent dat je op drukke dagen een polsbandje krijgt met een tijdslimiet van minimaal 2 uur LEGO plezier.

Onze attractie en LEGO® winkel zijn cashless. De volgende betaalmethoden worden bij ons geaccepteerd:

  • Maestro / Bancontact
  • Visa
  • Mastercard
  • V-Pay
  • American Express

Een bezoek aan het LEGO Discovery Centre duurt gemiddeld 2 uur.

 

Let op : Wij willen dat iedereen de beste speeltijd heeft, daarom beperken we het aantal bezoekers en de tijd in de attractie, zodat wij je de beste mogelijke ervaring kunnen aanbieden. Dit betekent dat je op drukke dagen een polsbandje krijgt met een tijdslimiet van minimaal 2 uur LEGO plezier.

Ja, het is mogelijk om tickets aan de ingang te kopen, maar wij kunnen u de toegang tot de attractie niet garanderen als het tijdslot al volgeboekt is. Wij raden u sterk aan om uw ticket altijd vooraf te boeken via onze website.

Let op : Het LEGO Discovery Centre is cashless.

Ja, u kunt het tijdslot voor uw bezoek tot 5 keer toe wijzigen via ons boekingsportaal. Om in te loggen hebt u alleen uw bevestigingsnummer en het e-mailadres nodig dat u hebt gebruikt om het ticket te bestellen. De link naar het boekingsportaal staat in uw bevestigingsmail.

U kan een mail sturen naar info.brussels@legodiscoverycentre.com met de volgende informatie :

- Het orderbevestigingsnummer dat u heeft ontvangen

- Als u geen toegang heeft tot uw bevestigingsnummer: de laatste 4 cijfers van het creditcardnummer waarmee u de boeking heeft gemaakt

- Het e-mailadres waarmee u de boeking heeft gemaakt

- De gekozen tijdslot

Onze collega's zullen dit controleren en u verder helpen.

In sommige van onze gebieden kunnen beperkingen qua grootte en capaciteit gelden. Dit betreft voornamelijk onze soft play zone en de Imagination Express trein waar bepaalde beperkingen gelden afhankelijk van de grootte van de kinderen. Om veiligheidsredenen vragen wij u de instructies van onze Playmakers op te volgen.

U kunt profiteren van het NMBS Discovery Ticket (met korting op uw treinreis naar station Schaarbeek, vlakbij het LDC Brussel) bij aankoop van een standaardticket of standaardticket + foto op onze website.

Dit aanbod is alleen geldig op onze standaard tickets en standaard + foto tickets die rechtstreeks via de website van LEGO Discovery Centre Brussels zijn gekocht. Dit aanbod is niet geldig op andere tickets, noch voor tickets die rechtstreeks ter plaatse worden gekocht. Ook kan het niet worden gecombineerd met een andere actie of promotie of met tickets die via een wederverkoper worden gekocht.

Hoe werkt het?

Bij aankoop van standaard tickets of standaard tickets + foto worden één (of meer) extra ticket(s) (1 extra ticket per gekocht ticket) toegevoegd aan je winkelmandje. Dit ticket bevat een code die rechtstreeks op de website van de NMBS kan worden gebruikt (via de link op hetzelfde ticket) om te profiteren van 50% korting op uw treinreis met eindstation Schaarbeek, welke zich op loopafstand van het LDC bevindt.  Ga voor meer informatie, klik hier.

Om onze bezoekers de best mogelijke ervaring te garanderen en de veiligheidsvoorschriften te respecteren, vragen wij u ons vooraf een e-mail te sturen naar info.brussels@legodiscoverycentre.com als u iets speciaals wilt meebrengen naar een verjaardagsfeestje. Onze collega's zullen u zo snel mogelijk antwoorden met aanbevelingen. U kunt uw eigen verjaardagstaart meebrengen. Let op: kaarsen zijn niet toegestaan (LED-kaarsen wel). We kunnen geen voedsel stockeren tijdens uw bezoek.

Health